Niedomogi serca, układu krążenia i naczyń krwionośnych

Arytmia

• 1/2 kg utartych na tarce cytryn zmieszać z 1/2 kg miodu, dodać 20 zmielonych jąder pestek moreli. Wszystko wymieszać i przyjmować rano i wieczorem po 1 łyżce przed posiłkiem.

Miażdżyca tętnic (stwardnienie naczyń, skleroza naczyń)

• Pić na czczo po 1/2 szklanki soku z surowych ziemniaków w ciągu 14 dni.

• Zjadać 1 grapefruita rano na czczo i wieczorem, 2 godziny po ostatnim posiłku.

• 1 łyżkę stołową oliwy z oliwek zmieszać z sokiem z 1/2 grapefruita. Pić 1 miesiąc, a potem 1 miesiąc przerwy.

• 100 g orzechów włoskich, 100 g rodzynek, 100 g miodu i 100 g fig przepuścić przez maszynkę do mięsa i wymieszać. Używać po 1 łyżce 2 razy dziennie. Można smarować na chleb.

• W ciągu dnia wypijać 2-3 filiżanki zielonej herbaty.

• Wyszorować 250 g chrzanu, zetrzeć na tarce, zalać 3 litrami wrzątku i gotować 20 minut. Przecedzić. Pić po 1/2 szklanki 3 razy dziennie.

• Wycisnąć 50 g czosnku i zalać 1 szklanką wódki. Odstawić w ciepłe miejsce na 3 doby. Stosować 3 razy dziennie po 8 kropel zapijając łykiem zimnej wody.

• Pić sok z dyni po 1/3 szklanki 3 razy dziennie.

• Pić sok z arbuza po 1 szklance 3 razy dziennie.

• Do szklanki wsypać 1 łyżkę mąki kukurydzianej, zalać do pełna wrzątkiem i odstawić na noc. Rano na czczo wypić uważając, by nie zmącić wody osadem.

• 1 szklanka soku z marchwi, 1 szklanka tartego chrzanu, 1 szklanka miodu i sok z 1 cytryny. Wszystko wymieszać i wlać do butelki. Przechowywać w lodówce. Używać po 1 łyżeczce 3 razy dziennie.

• Pić sok z buraków po 1/3 szklanki 3 razy dziennie 15 minut przed jedzeniem.

Nadciśnienie

• Trzeba zmniejszyć ilość spożywanego mięsa, a przed jedzeniem pić 1-3 łyżeczki octu jabłkowego. Ciśnienie krwi obniża się zauważalnie. Okresowo ocet można „przegryzać” łyżeczką miodu wówczas efekt będzie jeszcze lepszy.

• 1/2 szklanki startych surowych buraków zmieszać z 1/2 szklanki miodu kwiatowego. Przechowywać w lodówce lub w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu. Stosować po 1 łyżce 3 razy dziennie na 30 minut przed jedzeniem przez 3 miesiące.

• 2 szklanki soku z buraków, 250 g miodu, 1 cytryna, 1,5 szklanki soku z czarnej porzeczki i jedna szklanka wódki. Przyjmować po 1 łyżce 3 razy dziennie na 60 minut przed jedzeniem.

• Wycisnąć sok z 3 kg cebuli, zmieszać z 500 g miodu, dodać przegródki z 25 włoskich orzechów i zalać to 1/2 litrem wódki. Odstawić w ciemne miejsce na 10 dni. Używać po 1 łyżce 3 razy dziennie.

• Do szklanki wsypać łyżkę mąki kukurydzianej i zalać wrzątkiem. Odstawić na noc. Rano wypić wodę starając się nie zmącić osadu na dnie naczynia.

• Do ciemnej butelki 0,75 litra wlać 1/2 litra wódki. Dodać 200 g zmielonego czosnku, zakryć korkiem i odstawić w ciemne miejsce na 6-8 dni. Przecedzić i przechowywać w chłodnym miejscu. Pić po 1 łyżce 3 razy dziennie przed jedzeniem.

Nadciśnienie (obniżanie)

• Z 1 kg włoskich orzechów wziąć środkowe przegródki, włożyć do szklanego naczynia i zalać 1/2 litrem wódki. Odstawić do uzyskania koloru mocnej herbaty. Pić po 1 łyżce 3 razy dziennie przed jedzeniem.

• Do szklanki włożyć 20 g rozdrobnionego czosnku, zmieszać ze 100 g cukru-kryształu, uzupełnic do pełnej szklanki wrzątkiem i dobrze rozmieszać do rozpuszczenia się cukru. Odstawić na 4-6 godzin w ciemne i ciepłe miejsce. Przechowywać w ciemnym miejscu w zamkniętym naczyniu. Pić po 1 łyżce 3 razy dziennie przed jedzeniem.

• Spożywać codziennie 2-3 razy dziennie po 1 łyżeczce miodu z twarogiem.

• Codziennie pić na noc szklankę ciepłej herbaty z rozpuszczona w niej 1 łyżką miodu.

• 1 łyżka soku z marchwi, 1 łyżka tartego chrzanu, 1 szklanka miodu i sok z 1 cytryny. Wszystkie składniki wymieszać drewniana łyżką w emaliowanym garnku. Przełożyć do szklanego, szczelnie zamknąć i przechowywać w chłodnym miejscu. Przyjmować po łyżeczce na 60 minut przed jedzeniem 3 razy dziennie przez 2 miesiące.

• Wyszorować i sparzyć 2 cytryny. Wycisnąć sok i wypić. Skórki, koniecznie wraz z białym miąższem, zetrzeć na drobnej tarce lub zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Włożyć do szklanego słoika, dodać łyżkę miodu i odstawić do lodówki. Używać po jednej łyżeczce przed snem aż do ustabilizowania ciśnienia.

• Co 2-3 dni zjadać ząbek czosnku.

• 1 cytryna, 200 g żurawiny, 200 g dzikiej róży i 200 g miodu. Cytrynę sparzyć, dobrze wytrzeć i całą zetrzeć na drobnej tarce. Żurawiny i dziką róże dobrze rozgnieść. Wszystko włożyc do szklanego naczynia, dodać miód i dobrze rozmieszać. Przykryć i odstawić na 1 dobę. Przyjmować po 1 łyzce 3 razy dziennie na 15 minut przed jedzeniem. W razie potrzeby powtarzać do całkowitego wyleczenia.

• Zjadać przez 4 dni z rzędu po 25 dag owoców aronii. Już po tym czasie można zaobserwować dodatnie skutki. Aronia wzmacnia naczynia krwionośne.

Niedociśnienie

• 1 łyżeczkę czarnej herbaty zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 5-7 minut. Następnie dodać 2 łyżki śmietanki, trochę soli i 1 łyżeczkę cukru. Wszystko wymieszać i wypić kiedy ostygnie. Pić przez 7 dni rano i wieczorem na 10 minut przed posiłkiem. Potem zrobić przerwę 7 dni i znowu pić, dopóki ciśnienie nie unormuje się.

• Co 2-3 dni zjadać ząbek czosnku aż do ustabilizowania ciśnienia. Czosnek reguluje ciśnienie. Gdy jest wysokie obniża je, gdy jest za niskie podwyższa.

• Stanąć prosto, ręce wzdłuż ciała, unieść się na palce, a następnie opuszczając się na całą stopę z całej siły uderzyć pietami o podłogę. Wykonywać rano i wieczorem po 20 razy.

• Rytmicznie uderzać o podłogę na zmianę pietami raz lewej, raz prawej stopy. Piętą każdej nogi uderzać o podłogę po 20-30 razy. Wykonywać rano i wieczorem, dopóki ciśnienie się nie unormuje.

Oczyszczenie krwi z pierwiastków promieniotwórczych

• Do 100 g soku z pokrzywy dodać 100g soku z jabłek. Przyjmować raz dziennie na 30 minut przed posiłkiem. Kurację prowadzić przez 20 dni.

Oczyszczenie naczyń krwionośnych ze złogów cholesterolu i innych trujących związków

• 1 szklankę miodu, 1/2 szklanki zmielonych ziaren kopru, 1 łyżkę zmielonego korzenia waleriany (900 g) włożyć do termosu, zalać 5 litrami wrzątku, zakręcić i odstawić na dobę. Odcedzić, przelać do butelek. Przechowywać na dolnej półce lodówki. Przyjmować po 50 g przed posiłkiem (lekko podgrzane) az do wyczerpania całej porcji.

Rozszerzenie żył

• Założyć czyste bawełniane skarpetki i pochodzić w nich po porannej rosie, aby zamokły. Nosić je do wyschnięcia.

• Zielone włoskie orzechy zalać oliwą z oliwek i odstawić na 4 godziny w nasłonecznione miejsce. Po upływie tego czasu otrzymaną mieszanką nasmarować żyły.

Wzmocnienie serca i oczyszczenie krwi dla osób, które piją mleko

• Pić na czczo 1/3 litra ciepłego tłustego, gotowanego mleka (najlepiej wiejskiego), do którego należy wcisnąć sok z 1 cytryny. Powtórzyć o godzinie 12.00. Trzeci raz wypić przed snem. Nie jest konieczna specjalna dieta i można odżywiać się jak zwykle. Kuracja trwa 2 tygodnie.

Zakrzepowe zapalenie żył

• 50 g owoców kasztana pokroić w kostki i zalać 1/2 litrem wódki. Odstawić na 2 tygodnie w ciemne i ciepłe miejsce. Przyjmować przez 1 miesiąc po 30-40 kropel 3 razy dziennie.

• 250 g oczyszczonego czosnku wycisnąć i zmieszać z 350 g płynnego miodu, dokładnie wymieszać i odstawić na tydzień. Przyjmować po 1 łyżce 3 razy dziennie na 40 minut przed jedzeniem.

• Przy wystąpieniu wrzodów kłaść na nie papkę ze świeżo startego ziemniaka warstwą grubości 1 cm, z wierzchu nakryć gazą i zabandażować na 4-6 warstw. Pozostawić na 4 godziny. Po 2 godzinach powtórzyć.

• Założyć nowe, bawełniane skarpety i pochodzić w nich po mokrej trawie dopóki nie przemiękną. Nie zdejmować, dać im wyschnąć na nogach. Zabieg powtarzać wielokrotnie.

• Smarować nogi octem jabłkowym.

• Masować nogi z dołu do góry miękką szczoteczką 3-5 minut codziennie rano i wieczorem.

Zimne stopy

• 2 razy w tygodniu przez 2 miesiące zakładać na nogi skarpety zamoczone w zimnej wodzie z dodatkiem octu. Nosić do wyschnięcia. Krążenie krwi radykalnie się poprawia.

Żylaki

• Rano i wieczorem przemywać skórę octem jabłkowym w miejscach, gdzie są rozszerzone żyły i rozcierać. Oprócz tego 2 razy dziennie pić 1 szklankę ciepłej przegotowanej wody z rozpuszczonymi w niej 2 łyżeczkami octu jabłkowego. Po miesiącu stosowania regularnych zabiegów żyły zaczną się zwężać.

• Na noc przykładać 3 warstwy liści kapusty na powierzchnię większą niż objęta dolegliwością. Przykryć watą i lekko zabandażować.

http://uleszka.uprowadzenia.cba.pl/

Odpowiedzi: 4 to “Niedomogi serca, układu krążenia i naczyń krwionośnych”

  1. ~~Angela Says:

    Bardzo pożyteczne i cenne przepisy na zdrowie ! Dziękuję bardzo. Jednak proszę o wyjaśnienie co znaczy ta informacja, jakiś błąd ? : „1 łyżkę zmielonego korzenia waleriany (900 g)” ? Policzmy: Jedna łyżka przemiału -900gr ma ważyć 90 dkg czyli 0,9 kg , tak ?
    proszę o sprostowanie.

  2. Bożena Says:

    Bardzo dziękuję za post. Będę tutaj regularnie wracać, bo Pańskie rady są dla mnie wręcz zbawienne! Pozdrawiam🙂

  3. qrde blade Says:

    Problemy miażdżycowe leczymy stosując preparaty skrzypu polnego i długotrwałego i regularnego przyjmowania witaminy C. Choroby układu krwionośnego i serca są zwykle związane z długotrwałą nieprawidłową dietą – spożywaniem zbyt dużej ilości potraw pochodzenia zwierzęcego i co najważniejsze nieprawidłowego stałego łączenia ich ze spożywaniem węglowodanów. Dla tych, którzy mieliby jakiekolwiek wątpliwości, co do postawionej tezy polecam, dwa wykłady światowej klasy specjalistów, którzy rozwiewają wszelkie wątpliwości na ten temat i uczą jak w prosty i tani sposób wrócić do zdrowia.
    1. http://youtu.be/Hz2E4esiDCE
    2. http://youtu.be/qH-LY9W7HzA
    Pozdrawiam…

  4. apartamenty w centrum Says:

    no, i juz bede wracala na ten blog od dzis!


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: