Lecznicze nalewki

Nalewka cebulowa

• Świeże cebule macerować 10 dni w alkoholu 90% w stosunku 1:1. Stosować przy zaparciach i kamicy moczowej. Używać 3-5 łyżeczek dziennie.

Nalewka czosnkowa

• 50 g pokrojonego czosnku macerować 10 dni w 250 g wódki 40%. Często wstrząsać. Odfiltrować. Antyseptyk. Na rozszerzanie naczyń krwionośnych, na obniżenie ciśnienia krwi, na bóle reumatyczne.

http://uleszka.uprowadzenia.cba.pl/

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: