Choroby krwi

Naprawa szkód po antybiotykach

• Po 50 g – korzeń arcydzięgiela, korzeń mnieszka lekarskiego, korzeń lubczyka, kłącze perzu, kłącze pięciornika kurze ziele, kłącze tataraku, owoc róży, owoc jarzębiny, kwiat wiązówki, liść borówki czernicy, ziele fiołka trójbarwnego.

Pić 3 razy dziennie po 1 szklance przed posiłkiem. Należy przypomnieć, że wszyscy rekonwalescenci po kuracji antybiotykami, jak również po przebytej operacji, a zwłaszcza dotknięci anemią powinni przez cały tydzień przeprowadzać kurację odżywczą w takiej formie – na śniadanie spożyć tatara z surowej cielęcej wątróbki z chrzanem, około 150 g. Na obiad spodeczek surowej poszatkowanej kapusty zalanej oliwą prawdziwą z przyprawami czosnku i cebuli. Jest to dieta niezawodna.

Dzięki antybiotykom wiele milionów ludzi uratowano od śmierci. Są one dziś jeszcze, w przypadkach ciężkich chorób zakaźnych, jedyna skuteczną bronią, ale niestety bronią obosieczną. Leczą one jeden organ kosztem całego organizmu. Nawet przy najostrożniejszym dawkowaniu organizm ludzki po otrzymaniu serii antybiotyków, zwłaszcza silniejszych, wygląda jak las po pożarze. Pozostaje w nim zniszczona flora bakteryjna, zachwiana równowaga biologiczna i zmniejszona odporność na inne choroby. Nic też dziwnego, że coraz liczniej podnoszą się głosy krytyczne przeciw wszelkim antybiotykom, tym bardziej, że ich skuteczność słabnie, gdyż drobnoustroje po prostu sie uodporniają. Ale czym je zastapić? Musimy niestety i dziś w groźnych przypadkach chorobowych sięgnąć z konieczności po antybiotyki. Musimy też poznać sposób naprawiania tych szkód, jakie one wyrządzają w naszym ustroju. Witaminy z grupy „B”, to stanowczo zbyt mało.

Trzeba zatem w czasie leczenia antybiotykami oprócz witaminy „B” pobierać codziennie jedna ampułkę „lakcydu”. Proszek w ampułce drucikiem lub czystym patyczkiem pokruszyć, wsypać go na łyżkę herbaty lub przegotowanej wody i wypić. Uważać, by nie dostał się kawałek szkła. Zaraz po zakończeniu kuracji antybiotykami trzeba oczyścić krew i zasilić wyjałowiony organizm w sole mineralne oraz w substancje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Pić przez cały miesiąc przepisane zioła.

Anemia złośliwa

• Po 50 g – liść pokrzywy, liść porzeczki czarnej, liść orzecha włoskiego, liść bobrka, ziele krwawnika, korzeń mnieszka lekarskiego, kłącze tataraku, owoc róży, owoc jarzębiny, kwiatostan głogu, owoc jałowca.

Pić 3 razy dziennie po 1 szklance przed posiłkiem. Dobrze jest pić przed kolacją mały kieliszek nalewki, sporządzonej w następujący sposób – 7 łyżek drobno pokrajanych świeżych liści majowej pokrzywy zalać rozcieńczonym spirytusem na pół z przegotowaną wodą w ilości 3/4 litra. Po 10 dniach nalewka jest gotowa. Nadto przyjmować ampułkę „biostyminy” na dzień.

Białaczka (szpikowa i limfatyczna)

• Po 50 g – kora wierzby, kłącze perzu, kłącze tataraku, kłącze pięciornika kurze ziele, korzeń arcydzięgiela, korzeń mniszka lekarskiego, ziele tymianku, liść pokrzywy, korzeń lukrecji, ziele drapacza, liść bobrka.

Pić 3 razy dziennie po 1 szklance przed posiłkiem. Dobrze jest pić przed kolacją mały kieliszek nalewki, sporządzonej w następujący sposób – 7 łyżek drobno pokrajanych świeżych liści majowej pokrzywy zalać rozcieńczonym spirytusem na pół z przegotowaną wodą w ilości 3/4 litra. Po 10 dniach nalewka jest gotowa. Nadto przyjmować ampułkę „biostyminy” na dzień.

Ziarnica złośliwa

• Po 50 g – kora wierzby, liść brzozy, ziele jemioły, ziele dziurawca, liść ruty, korzeń łopianu, korzeń mydlnicy, kwiat wiązówki, liść borówki czernicy.

Pić 3 razy dziennie po 1 szklance przed posiłkiem. Przyjmować po ampułce „biostyminy” 2 razy dziennie.

Blednica

• Po 50 g – liść pokrzywy, korzeń omanu, korzeń cykorii, liść melisy, ziele bylicy pospolitej, liść szałwii, ziele przywrotnika, kłącze pięciornika kurze ziele, liść rozmarynu.

Pić 3 razy dziennie po 1 szklance przed posiłkiem. Choroba ta występuje jedynie u kobiet. Podłożem jej jest niewydolność jajników, niedorozwój jajników, niedorozwój narządów rozrodczych lub zmiany w organizmie charakterystyczne w okresie przekwitania.

Czerwienica

• Po 50 g – Digestosan (gotowa mieszanka), liść ruty, ziele glistnika, ziele przetacznika lesnego, kora wierzby, ziele jemioły, korzeń kozłka, kwiat lawendy, owoc róży.

Pić 3 razy dziennie po 1 szklance przed posiłkiem. Pożywienie jarskie, wykluczyć mięso, oprócz wieprzowiny, a i to spożywać w małej ilości, ograniczyć płyny. Trzeba przez pewien czas prowadzić spokojny tryb życia. Objawami choroby są – wzrost ilości czerwonych ciałek krwi, silny rumień na twarzy, krwawienie z nosa, podniesienie ciśnienia krwi, powiększenie śledziony.

Agranulocytoza

• Po 50 g – liść jeżyny, korzeń lukrecji, ziele krwawnika, ziele rdestu ptasiego, ziele skrzypu polnego, liść poziomki, liść orzecha włoskiego, korzeń łopianu, kłącze pięciornika kurze ziele, ziele serdecznika.

Pić 3 razy dziennie po 1 szklance przed posiłkiem. Choroba ta jest następstwem zatrucia środkami chemicznymi, nadmiernego napromieniowania promieniami Roentgena oraz przeżytych chorób zakaźnych. Objawia się nagłym wyskokiem wysokiej temperatury, obrzękiem węzłów chłonnych, dziąseł, migdałków itd. Zioła przy jej leczeniu mogą odegrać jedynie rolę pomocniczą, zaś właściwą kurację zastosować może tylko lekarz.

Plamica

• Po 50 g – kora dębu, kłącze pięciornika kurze ziele, kłącze tataraku, ziele skrzypu polnego, ziele tasznika, ziele rdestu ostrogorzkiego, ziele dziurawca, ziele krwawnika, liść pokrzywy, owoc róży, liść ruty.

Pić 3 razy dziennie po 1 szklance przed posiłkiem. Ujawnia się ona występowaniem na całym ciele czerwonych plam na skutek wylewów podskórnych, jak również krwawych wybroczyn na zewnątrz. Plamica reumatyczna przejawia się szczególnie ostrym bólem mięśni i stawów.

Krwawiączka

• Po 50 g – kora dębu, kłacze pięciornika kurze ziele, kłącze tataraku, ziele skrzypu polnego, ziele tasznika, ziele rdestu ostrogorzkiego, ziele dziurawca, ziele krwawnika, lisc pokrzywy, owoc róży, liść ruty.

Pić 3 razy dziennie po 1 szklance 30 minut po posiłku. Choroba typowo męska, nazywana w języku potocznym chorobą królewską. Objawia się bardzo słabym krzepnięciem krwi, co stwarza trudność przy jej tamowaniu nawet po wyrwaniu zęba.

Zaburzenia czynności śledziony

• Po 50 g – korzeń arcydzięgiela, liść pokrzywy, kwiatostan kocanki, koszyczki rumianku, ziele dziurawca, ziele glistnika, owoc kopru włoskiego.

Pić 3 razy dziennie po 1 szklance 30 minut po posiłku.

Brak witamin

• Po 50 g – owoc róży, owoc jarzębiny, owoc głogu, liść porzeczki czarnej, liść pokrzywy, liść mięty pieprzowej, korzeń mniszka lekarskiego, ziele krwawnika, kłącze tataraku.

Pić 3 razy dziennie po 1 szklance 30 minut po posiłku. Na śniadanie 3 ząbki czosnku, drobniutko posiekać, posypać na kromkę chleba posmarowaną masłem i spożyć. Na kolację spożyć z chlebem średniej wielkości cebulę pokrajana i polaną oliwą z oliwek. Takie menu stosować przez 3 tygodnie.

http://uleszka.uprowadzenia.cba.pl/

 

Odpowiedzi: 4 to “Choroby krwi”

  1. Arkadiusz Says:

    Dzien DObry,
    w akapicie dot. Czerwienicy jest podany ziolowy preparat Digestosan. Podaje jego dzialanie i prosze o odpowiedziec na pytanie jaki jest zwiazek z Czerwienica. Środek poprawiający trawienie przy braku łaknienia, wzdęciach, zaburzeniach w wydzielaniu soków trawiennych.

  2. marta Says:

    Witam, Czy w owej książce jest może przepis leczenia leukopenii (niski poziom białych krwinek)? Z góry dziękuję.

  3. Alex Says:

    Skąd są informacje podane w tym artykule?
    i na co dokładnie miałyby być te zioła na białaczkę?
    Z góry dzięki za odpowiedz.

    • Jacolo Says:

      Z książek o naturalnym leczeniu.


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: