Wzmocnienie organizmu po chorobach

Dla osłabionych po przebytych chorobach

• 2 łyżki stołowe zmielonego owsa zalać 1/2 szklanki przegotowanej zimnej wody i odstawić na godzinę. Potem dodać 3 łyżki chłodnego gotowanego mleka, sok z 1 cytryny, 1 łyżkę stołową miodu, 1 duże starte jabłko i 10 orzechów włoskich. Wszystko wymieszać. Taką kolację jeść co drugi dzień przez 2 miesiące.

• 100 g miodu, 100 g masła, 100 g smalcu, 15 g soku z aloesu, 100 g kakako w proszku. Wszystko włożyć do szklanego naczynia i wstawić do garnka z gorącą wodą na 20 minut. Wszystko dobrze wymieszać i przykryć pokrywką. Przechowywać w ciemnym miejscu. Używać codziennie po 1 łyżce popijając szklanką gorącego mleka, 3 razy dziennie na 30 minut przed jedzeniem.

• 1 szklankę nieoczyszczonego owsa przebrać i umyć w chłodnej wodzie. Zalać 5 szklankami przegotowanej zimnej wody, gotować na małym ogniu przez 5 minut. Napój wypić na godzinę przed jedzeniem. Bardzo dobry środek dla osłabionego organizmu. Poprawia pracę serca, uspokaja system nerwowy, likwiduje łamanie i ból w kościach oraz mięśniach, obniża poziom cukru we krwi, oczyszcza naczynia krwionośne z nadmiary „złego” cholesterolu, leczy zapalenie wątroby, woreczka żółciowego i nerek, wzmacnia mięsień sercowy.

Dla osłabionych po naświetlaniach i chemioterapii

• Do garnka z przykrywką wsypać szklankę siemienia lnianego, zalać 3 litrami wrzątku, gotować 2 godziny pod przykryciem na małym ogniu. Odstawić i poczekać jak płyn osiągnie temperaturę ciała. Pić jak najczęściej (1-1,5 litra na dobę) przez 2-3 tygodnie. Podczas picia wywaru z siemienia lnianego z organizmu wydalane są toksyny, pierwiastki promieniotwórcze i inne szkodliwe związki.

Dla osób, które przez dłuższy czas były unieruchomione przez chorobę

• Przygotować mieszankę ze 100 g świńskiego sadła i 1 łyżki soli. Natrzeć tym kończyny, owinąć bawełnianą tkaniną i na to nałożyć worek.

Mieszanka wzmacniająca

• 100 g orzechów, 100 g moreli, 100 g rodzynek, 100 g suszonych śliwek, 100 g słonecznika, 100 g miodu, 2 cytryny ze skórką. Wszystko zemleć w maszynce do mielenie, dodać 100 g miodu i dobrze wymieszać. Włożyc do szklanego naczynia i przykryć pokrywką. Przechowywać w chłodnym miejscu. Dorośli – 2-4 łyżeczki w ciągu dnia, dzieci – 1 łyżeczka dziennie.

http://uleszka.uprowadzenia.cba.pl/

Dodaj komentarz

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

Obserwuj

Otrzymuj każdy nowy wpis na swoją skrzynkę e-mail.

Dołącz do 3 542 obserwujących.

%d bloggers like this: